Βιογραφικό σημείωμα - George Vlachos | PHOTOGRAPHY

Βιογραφικό Σημείωμα


Ο Γιώργος Βλάχος γεννήθηκε στην Άρτα. Σπούδασε νομικά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην προστασία του περιβάλλοντος. Ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

Ασχολείται με τη φωτογραφία φύσης, τοπίων και άγριας ζωής. Είναι λάτρης των ταξιδιών και ... φωτογραφίζει σε όλο τον κόσμο!!!.

Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό National Geographic, σε εκδόσεις του WWF, της Canon και σε άλλα ελληνικά και ξένα έντυπα. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι μέλος του Ιδρύματος Κουστώ (The Cousteau Society) και Ιδρυτικό Μέλος του δικτύου Cousteau Divers .

Επίσης, είναι μέλος της National Geographic Society, και από το 2014 ανήκει στο International Reader Panel του περιοδικού National Geographic.

Από το 1992 συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του WWF Ελλάς, ανήκοντας στην ομάδα των "Διακεκριμένων Φίλων" της οργάνωσης. Από το 2016 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του WWF Ελλάς.

Τέλος, από το 2017 είναι μέλος του Δικτύου Canon Professional Network (CPN) , μέσω του European CPS programme της Canon .

Οι πιο πρόσφατες φωτογραφικές αποστολές του περιλαμβάνουν το Περού και τα υψίπεδα των Περουβιανών Άνδεων, τον Αμαζόνιο, την Ιρλανδία, τη Γροιλανδία, την Ισλανδία και το Αρχιπέλαγος Svalbard στον Αρκτικό Ωκεανό.


Στο Πεδίο...


Με τον φίλο Νίκο Χούντα, στην παγετωνική λίμνη Jökulsárlón, στην Ισλανδία / Photo © I. Eliasson

Με τον φίλο Νίκο Χούντα, στην παγετωνική λίμνη Jökulsárlón, στην Ισλανδία / Photo © I. Eliasson

Powered by SmugMug Owner Log In