Videos


Στη σελίδα αυτή παρουσιάζονται videos από διάφορες περιοχές του πλανήτη σχετικά με τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την προστασία του.

[Σε κάθε video αναγράφεται το όνομα του δημιουργού]


ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Ammassalik: Ταξίδι στα παγωμένα νερά του φιόρδ του Ammassalik με το σκάφος "TIMMIK".

© Per Nicolaisen

Εργαστήριο κατασεκυής Τούπιλακ στον οικισμό Tasiilaq: Tα Tupilak (Tupilaat στην τοπική διάλεκτο) αποτελούν σημαντικό στοιχείο της παράδοσης και της πολιτισμικής ταυτότητας των Ινουίτ: ο όρος "Tupilak" παραπέμπει στην ψυχή ή στο πνεύμα ενός προγόνου. Τα τελευταία χρόνια, η παραγωγή Tupilak αποτελεί τοπική παράδοση στην Ανατολική Γροιλανδία. Το υλικό κατασκευής τους ποικίλει: από πέτρα και ελαφρόπετρα, από κόκκαλα ζώων (φώκια και φάλαινα), από κέρατα και κόκαλα ταράνδων, από δόντια όλων των παραπάνω ζώων κ.λπ. Τα Tupilak που κατασκευάζονται σήμερα, έχουν ως πηγή έμπνευσης καθημερινές φιγούρες/μορφές της ζωής στη Γροιλανδία (π.χ. ζώα, μορφές της μυθολογίας όπως η "μητέρα θάλασσα" κ.λπ.).

© Per Nicolaisen


ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Ανατολική Γροιλανδία, Οικισμός Kulusuk: Στους δρόμους του απομονωμένου χωριού. Το 1930, 165 Ινουίτ ήρθαν και κατοίκησαν το Kulusuk. Σήμερα ζουν εδώ περίπου 320, καθιστώντας τον οικισμό τον 2ο μεγαλύτερο στο δήμο του Ammassalik. Οι άνθρωποι του Kulusuk είναι κυρίως ψαράδες και χρησιμοποιούν καγιάκ ("kayak") για το κυνήγι των μεγάλων θηλαστικών της θάλασσας.

© Per Nicolaisen

Time Lapse video "Norway" (Νορβηγία): Διανύοντας 15.000 χιλιόμετρα (!) μέσα σε 5 μήνες και καλύπτοντας και τις 19 περιφέρειες της χώρας από τον νότο μέχρι τα Ρωσικά σύνολα στον βορρά, το ενλόγω βίντεο κυριολεκτικά μαγεύει, ειδικά στα πλάνα όπου αποκαλύπτεται το Σέλας.

© Rustad Media


ΠΕΡΟΥ

ΠΕΡΟΥ

Λίμνη Τιτικάκα. Στο πλωτό νησί των Ινδιάνων Uros: Στα πλωτά νησιά των Ινδιάνων Ούρος (Uros), οι πρώτοι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν εγκαταλείποντας την ξηρά κυνηγημένοι από τους Ίνκα. Κάθε νησί έχει έκταση περί τα δύο στρέμματα και είναι φτιαγμένο από καλάμια totora που επιπλέουν στο νερό. Περπατώντας πάνω τους νιώθεις την ταλάντωση του νερού. Εδώ, η ζωή των ανθρώπων είναι δύσκολη. Ασχολούνται με το ψάρεμα και τον τουρισμό. Στο βίντεο, τραγουδούν ένα παραδοσιακό τραγούδι στη γλώσσα τους και στα αγγλικά.

© George Vlachos

Λίμνη Τιτικάκα-Νησί Taquile: Στη λίμνη Τιτικάκα, βρίσκεται το νησί Taquile: είναι το πιο απομακρυσμένο, αλλά και το πιο αυθεντικό.Οι (ινδιάνοι) κάτοικοι έχουν διαμορφώσει δωμάτια στα σπίτια τους, τα οποία μισθώνουν. Καλλιεργούν μόνο πατάτες. Υποδέχονται τους επισκέπτες με παραδοσιακούς χορούς. Η παράδοση επιτάσσει να έχουμε μαζί (ως δώρο προς την οικογένεια που θα μας φιλοξενήσει) ρύζι, φύλλα κόκας και κεριά...

© George Vlachos


ΙΣΛΑΝΔΙΑ

ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Η Ισλανδία έχει μερικά από τα ωραιότερα τοπία στον κόσμο. Τα περισσότερα από αυτά είναι διάσημα και εύκολα αναγνωρίσιμα. Όλα κερδίζουν αμέσως τον θεατή με την ομορφιά τους και την παραδοξότητά τους, που τα κάνει να μοιάζουν μέρος ενός τεχνητού σκηνικού! Απολαύστε τα…

© Stian Rekdal

Το video με τίτλο "Two Lands - Greenland / Iceland" είναι το αποτέλεσμα μιας 10ήμερης αποστολής κινηματογράφησης (4 ημέρες στην Ισλανδία και 6 ημέρες στη Γροιλανδία). Οι περιοχές λήψεων στη Γροιλανδία περιλαμβάνουν τα Kangerlussuaq, Ilulissat, Ilimanaq, το φιόρδ του Ilulissat, τον παγετώνα Russell και το Disko Bay. Οι λήψεις στην Ισλανδία πραγματοποιήθηκαν στη Νότια Ακτή, στη χερσόνησο Snæfellsnes, στο Kirkjufell και στο Grundarfjörður.

© ScientiFantastic


ΠΕΡΟΥ: MACHU PICCHU

Το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν είχατε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Περού και τη μυστηριώδη πόλη Machu Picchu των Incas. Για το λόγο αυτό, μπορούμε να απολαύσουμε το video που τράβηξε ο Devin Graham...

© Devin Graham

Powered by SmugMug Owner Log In